EDM

Wine Talk: Dries Corneillie

  • 2e Beste Belgische sommelier 2018-2019
  • Beste Belgische sommelier 2021
  • Sommelier Hertog Jan*** 2012-2017
  • Sommelier Boury ** 2017-2018
  • Sommelier De Jonkman ** 2018-heden
Dries Corneillie. Foto: An-Sofie Deldycke

Hoe zie jij de toekomst voor Belgische wijn? 

Ik zie de toekomst voor Belgische wijn groot en succesvol. Ik zie het vooral groot op vlak van dat we naar de toekomst unieke punten zullen hebben om fijne wijnen te maken, niet aleer groot in volume. België is een klein land met weinig beschikbare oppervlakte om nog bij te planten, daarom moeten we ons ook concentreren op het verhogen van de kwaliteit en ons op de (internationale) markt te positioneren als een niche-wijnland.

Hoe ervaar je Belgische wijn, of specifiek Entre-Deux-Monts in jouw zaak? 

Klassieke gasten kijken nog vaak fronsend als ik op de proppen kom met Belgische wijn. Mijn wijnkaart is ook zo opgesteld dat de eerste pagina een volledig overzicht is van onze Belgische wijnen. Maar liefst 40 Belgische wijnen staan op onze wijnkaart te schitteren en als Belgische sommelier ben ik beretrots op wat we vandaag al maken. Soms zijn onze wijnen nog te duur als je ze vergelijkt met de internationale kwaliteit. Maar jaar na jaar zie je onze wijnen grote stappen zetten en is de prijs meer en meer te verantwoorden t.o.v. de kwaliteit die je in het glas krijgt. Entre-Deux-Monts scoort ook heel goed bij ons, ik werkte reeds een aantal keer met wijn per glas of in de passende wijnen met EDM. De Bacquaert Brut en Wiscoutre staan trots op de kaart bij de bubbels en worden geapprecieerd als aperitief. 

Wat is jouw favoriete EDM-wijn? 

Goh, favoriet... Als sommelier is het mijn job om objectief te zijn over wijn en te zoeken naar de wijn die bij de gast en het gerecht past. Belgische wijn en wijn van Entre-Deux-Monts hebben hierin zeker hun plaats in ons restaurant en ik probeer er mijn gasten ook mee te verrassen. Als ik dan toch voor mezelf mag kiezen, dan mag je mij als aperitief gerust een glas Bacquaert Brut inschenken. 

 

Check zeker ook de video's waarin Dries de Wiscoutre en Pinot proeft en bespreekt!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×