EDM

Wine Talk: Carine Hoedt

Foto: teamchefs.be

Hoe zie jij de toekomst voor Belgische wijn?

Wetende dat op vandaag ons Belgisch Wijnareaal meer dan 600 Ha aanplant (nog niet alles in productie) en meer dan 400 wijnbouwers (hobbymatig tot professioneel) bedraagt stemt mij dit bijzonder optimistisch voor de toekomst. De verschillende beroepsverenigingen, cursussen, uitwisseling & samenwerking tussen gepassioneerde wijnbouwers kunnen mee helpen zorgen voor een prima premium kwaliteit.

In onze cool-climate regio, worden er ook wijnen geproduceerd met een bepaalde spanning door de noordelijke zuren, hoge drinkability. Naar mijn gevoel bijzonder belangrijk!
Ondertussen worden ook heel wat verschillende types en stijlen op de markt gebracht, meestal met succes, en met verrassende mogelijkheden qua food pairing. Als we verder goede jaargangen blijven genieten (weinig voorjaarsvorst, genoeg zonuren, bij tijd en wijle wat regen) wordt België op wijngebied een WineHotSpot(je). Het oenotoerisme wordt gretig en terecht verder ontwikkeld. Een wijngaard geeft dan ook een instant vakantiegevoel in het huidige lokaal verhaal.

Hoe ervaar je Belgische wijn, of specifiek Entre-Deux-Monts in jouw zaak?

Onze selectie Belgische wijnen (sommige ook per glas) worden steevast verwonderend goed onthaald door de gasten.  Vooral als wij correcte schenktemperaturen en glazen hanteren en ook duiding geven. Aangezien de meeste gasten bij ons ‘goede rode wijn’ linken aan een intens gekleurde en tanninerijke wijn, is Pinot Noir het moeilijkste verhaal. De bubbels zijn volgens mij absolute winnaars. Entre-Deux-Monts geniet ondertussen een waardige naambekendheid in onze parelende wereld. Wij zijn ook zeer overtuigde Vintage Heuvelland Ambassadeurs en genieten er enorm van om Belgische wijn te serveren!

Wat is jouw favoriete EDM-wijn?

Zonder twijfel de Wiscoutre Blanc de Blancs. Perfecte prijs-kwaliteit!

 

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×