Rode wijn
De Mon Rouge verwijst naar de Mont Rouge, of Rodeberg, die heel belangrijk is voor Entre-Deux-Monts. Zonder de Rodeberg, zat EDM niet tussen twee bergen. De berg kreeg z'n naam door het feit dat er in de bodem veel ijzerzandsteen aanwezig is. Het ijzer in de grond reageert met het regenwater en krijgt een roestig rode kleur af. Dat ijzerzandsteen is een veelbepalende factor van de bodem waar de wijnranken op staan.
Momenteel is de Mon Rouge niet meer voorradig.
10 dagen schilgisting, 10 maanden op Franse eiken vaten van 3 jaar oud
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife te Leuven): zonnepanelen, gebruik van regenwater, gerecycleerd karton voor de dozen van de wijn, gebruik van lichte wijnflessen, verregaande isolatie van de gebouwen, verhakselen en hergebruik van snoeihout, combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren.
Goed combineerbaar bij rood vlees en gevogelte.
Serveertemperatuur: 14-16°C
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now