sticker

Cuvée Jean - Collection Héritage

Méthode Traditionnelle, Extra Brut

De Cuvée Jean wordt gemaakt van Chardonnaydruiven, waarvan 30% houtgelagerde Chardonnay, en bevat 12,5% alcohol. Van deze 'limited-edition' zijn slechts 500 flessen gemaakt, enkel in magnumformaat. 

Met de Cuvée Jean brengt wijnbouwer Martin een ode aan z'n grootvader, die zelf ook een fervent wijn- en natuurliefhebber was. Het is op de akkers van Jean dat Martin samen met vader Yves in 2004 de eerste wijnstokken van Entre-Deux-Monts aanplantte. Jammer genoeg overleed Jean in 2002, en heeft hij dus nooit tussen de wijnranken van z'n kleinzoon en petekind kunnen wandelen. 

Specificaties wijn

Proefnotities

Een wijn met rijpe aroma's van tropisch fruit, noten en brioche, waarbij de houtlagering de complexiteit ondersteunt. In de mond is de Cuvée Jean breed, rijk en droog maar tegelijk zacht. In combinatie met de lange afdronk is dit een gastronomische bubbel om te schenken bij feestelijke hapjes en visgerechten. 

Proefnotities

Vinificatie

Méthode Traditionnelle, 60 maanden sur lattes. Dosage 4-6 g (Extra Brut)

Vinificatie

Wijnbouw en terroir

Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.

Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee

Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost

Wijnbouw en terroir

Ecologische voetafdruk

Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)

  • Zonnepanelen
  • Gebruik van regenwater
  • Gerecycleerd karton voor de wijndozen
  • Gebruik van lichte wijnflessen
  • Verregaande isolatie van de gebouwen
  • Verhakselen en hergebruik van snoeihout
  • Combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren
Ecologische voetafdruk

Food pairing

Gastronomische bubbel om te serveren bij feestelijke hapjes en visgerechten. 

Food pairing

Team EDM

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×