sticker

Quatre Cépages

Witte wijn

‘L’art de l’assemblage’... Een succesvolle blend van vier verschillende druiven. De Quatre Cépages wordt gemaakt van Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Meunier en bevat 12% alcohol.  De Quatre Cépages is een breed inzetbare witte wijn, met een brede waaier aan gastronomische mogelijkheden. Als apéritief of bij koude en lichtere (warme) bereidingen.

Huidige jaargang: 2024

De Quatre Cépages is direct op dronk en is best te nuttigen binnen de 3 jaar.

Specificaties wijn

Proefnotities

  • Kleur: lichtgeel met groene schijn, helder en briljant
  • Neus: zuiver, mineralig met fris exotische toetsen, wit pitfruit en florale aroma's
  • Mond: fris fruitig en licht exotisch, aangename fijne zuren
Proefnotities

Vinificatie

Fermentatie/rijping: zachte persing met pneumatische pers, gisting op 15-16°C. Vier maanden lagering op fijne droesem in inoxen cuves, bâtonnage op inox.

Vinificatie

Wijnbouw en terroir

Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.

Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.

Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.

Wijnbouw en terroir

Ecologische voetafdruk

Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)

  • Zonnepanelen
  • Gebruik van regenwater
  • Gerecycleerd karton voor de wijndozen
  • Gebruik van lichte wijnflessen
  • Verregaande isolatie van de gebouwen
  • Verhakselen en hergebruik van snoeihout
  • Combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren
Ecologische voetafdruk

Food pairing

De Quatre Cépages is een breed inzetbare witte wijn, met een brede waaier aan gastronomische mogelijkheden. Als apéritief of bij koude en lichtere (warme) bereidingen. Denk hierbij aan gerechten met schaal- en schelpdieren, witte noordzeevis, asperges, salades met tomaat, frisse gerechten met gevogelte, etc. Kortom, er zijn veel mogelijkheden. Probeer te werken met niet al te uitgesproken smaken (koud of koken / stomen / pocheren) en sauzen met voldoende zuren. Bijvoorbeeld: ‘Sole Ostendaise': gepocheerde zeetongrolletjes met prei, witte wijnsaus, mosselen en noordzeegarnalen. Smakelijk!

Serveren aan 10°C.

Food pairing

Prijzen / Medailles

Prijzen / medailles

Dat smaakt naar meer...

Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.

Mousserende wijnen

Rode wijnen

Versterkte wijnen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×