Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Witte wijn
‘L’art de l’assemblage’... Een succesvolle blend van vier verschillende druiven. De Quatre Cépages wordt gemaakt van Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Meunier en bevat 12% alcohol. De Quatre Cépages is een breed inzetbare witte wijn, met een brede waaier aan gastronomische mogelijkheden. Als apéritief of bij koude en lichtere (warme) bereidingen.
Huidige jaargang: 2024
De Quatre Cépages is direct op dronk en is best te nuttigen binnen de 3 jaar.
Fermentatie/rijping: zachte persing met pneumatische pers, gisting op 15-16°C. Vier maanden lagering op fijne droesem in inoxen cuves, bâtonnage op inox.
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
De Quatre Cépages is een breed inzetbare witte wijn, met een brede waaier aan gastronomische mogelijkheden. Als apéritief of bij koude en lichtere (warme) bereidingen. Denk hierbij aan gerechten met schaal- en schelpdieren, witte noordzeevis, asperges, salades met tomaat, frisse gerechten met gevogelte, etc. Kortom, er zijn veel mogelijkheden. Probeer te werken met niet al te uitgesproken smaken (koud of koken / stomen / pocheren) en sauzen met voldoende zuren. Bijvoorbeeld: ‘Sole Ostendaise': gepocheerde zeetongrolletjes met prei, witte wijnsaus, mosselen en noordzeegarnalen. Smakelijk!
Serveren aan 10°C.
Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now