Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Méthode Traditionnelle, Brut
Bacquaert Brut wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir, en bevat 12,5% alcohol. Het is een gastronomische mousserende wijn, die naast het aperitief ook als inleidende wijn bij een voorgerecht kan dienen.
De naam van deze cuvée komt van de traditie dat in de familie Bacquaert mousserende wijnen werden gemaakt. Tot een tiental jaar geleden werd Champagne Bacquaert geproduceerd in Damery door Françoise Bacquaert. Daarna werd de traditie verder gezet op het domein Entre-Deux-Monts en zo ontstond de Bacquaert Brut uit het Heuvelland.
De Bacquaert is direct op dronk en is best te nuttigen binnen het jaar.
Méthode Traditionnelle en 30 maanden "sur lattes", 35% reservewijn sinds 2010 en gelagerd op Franse eik. Deze mousserende wijn krijgt het officiële 'BelBul' label
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
Door de inbreng van de pinot noir, de houtrijping en de 30 maand lange rijping 'sur lattes' is deze mousserende wijn breed gastronomisch inzetbaar. Denk aan een receptie met rijke hapjes, gerechten met schaal- en schelpdieren, gerookte vis, wit vlees of gevolgte. Tegelijkertijd ook bij gerechten met een bittere smaak zoals met witloof, asperges, hoppescheuten of met geroosterde of gerookte smaakinvloeden zoals gegrilde sint-jacobsnootjes of gegratineerde oesters.
Serveren aan 8°C.
Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now
