sticker

Zientje

Méthode Traditionnelle

Zientje wordt gemaakt van Kerner-druiven, appels (Lola, Nicoter en Jonagold) en BIO-vlierbloesem, en bevat 8,5% alcohol. 

De naam 'Zientje' is een herinnering aan de arme bosbewoonster uit de 20ste eeuw die nabij de wijngaarden en appelbomen van het domein woonde, in het Hellegatbos. 

Specificaties wijn

Proefnotities

Unieke mousserende witte wijn met een fijne pareling. 

  • Kleur: helder, strogeel
  • Neus: open, zuiver en aromatisch met exotisch fruit en florale toetsen
  • Mond: Verfrissend, sappig fruitig met een laag alcoholgehalte en een puntje restsuiker
Proefnotities

Vinificatie

Méthode Traditionnelle, 24 maanden "sur lattes", 17,5g/l restsuiker.

Vinificatie

Wijnbouw en terroir

Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.

Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.

Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.

Wijnbouw en terroir

Ecologische voetafdruk

Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)

  • Zonnepanelen
  • Gebruik van regenwater
  • Gerecycleerd karton voor de wijndozen
  • Gebruik van lichte wijnflessen
  • Verregaande isolatie van de gebouwen
  • Verhakselen en hergebruik van snoeihout
  • Combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren
Ecologische voetafdruk

Food pairing

Als aperitief, goede basis voor een cocktail, bij witte schimmelkaas of bij een nagerechten- of fruitbuffet. Serveren aan 8°C.

Food pairing

Cocktail

Glas vol ijsblokken
40 ml Zientje
40 ml Cocchi Americano
40 ml Ginger Ale
Zeste van pompelmoes
 

“Een wijnmaker moet blijven experimenteren in zijn wijngaard en wijnkelder en af en toe levert dit iets uitzonderlijk op, zoals het Zientje. Harmonieus samengebracht met een fijne pareling, die ik heel graag gebruik in een West-Vlaamse cocktail creatie. " Sommelier Hannes Desmedt - Wine Blend

Dat smaakt naar meer...

We hebben nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar staan. 

Witte wijnen

Rode wijnen

Vesterkte wijnen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×