We hebben nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar staan.
Méthode Traditionnelle
Zientje wordt gemaakt van Chardonnay-druiven, appels (Lola, Nicoter en Jonagold) en BIO-vlierbloesem, en bevat 8% alcohol.
De naam 'Zientje' is een herinnering aan de arme bosbewoonster uit de 20ste eeuw die nabij de wijngaarden en appelbomen van het domein woonde, in het Hellegatbos.
Het Zientje is direct op dronk en is best te nuttigen binnen het jaar.
Unieke mousserende witte wijn met een fijne pareling.
Méthode Traditionnelle, 24 maanden "sur lattes", 17,5g/l restsuiker.
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
Als aperitief, goede basis voor een cocktail, bij witte schimmelkaas of bij een nagerechten- of fruitbuffet. Serveren aan 8°C.
Glas vol ijsblokken
40 ml Zientje
40 ml Cocchi Americano
40 ml Ginger Ale
Zeste van pompelmoes
We hebben nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar staan.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now